Fysioterapeutti ja lymfaterapeutti
Anne Rapola
Fysioterapia, Lymfaterapia, Akupunktio, Hieronta, Kinesioteippaus
Puh. 040 758 1902

fysioterapeutti.rapola@gmail.com
www.fysioterapeuttirapola.com
www.facebook.com/fysioterapeuttiannerapola

Fysioterapia-, lymfaterapia-, akupunktio-, kinesioteippaus- ja hierontapalvelut vuodesta 1999 ammattitaitoisesti ja joustavasti, myös iltaisin!

Nettiajanvaraukseen tästä!

TÄRKEÄ INFO KOSKIEN AJANVARAUSTANI (16.2.2019)

Ajanvarausohjelma on päivitetty 1.2.2019. Mikäli et pääse tältä sivulta siirtymään ajanvarausjärjestelmääni, tyhjennä laitteesi/selaimesi välimuisti asetuksista tällä sivulla missä linkki ajanvaraukseen sijaitsee. Voit tyhjentää välimuistin myös painamalla näppäimistöltä näppäimiä Ctrl ja F5 samanaikaisesti. Tämä näppäinyhdistelmä tyhjentää selaimen välimuistin ja lataa uudet tiedot, jolloin sinun pitäisi jälleen normaalisti päästä varaamaan aikoja.

Mikäli ajanvaraus ei silti onnistu, olethan yhteydessä: fysioterapeutti.rapola@gmail.com
Lämmin kiitos avustasi!

Ohjeita nettiajanvaraukseni käyttöön

Tutustu palveluihini tarkemmin:

FYSIOTERAPIA

Fysioterapiaan  tullaan yleensä lääkärin lähetteellä, KELA korvaa osan käynneistä. Yksittäiselle neuvontakäynnille et lähetettä välttämättä tarvitse.

Aloitan fysioterapiajakson asiakkaan kanssa aina haastattelulla ja mahdollisiin esitietoihin tutustumisella. Samassa yhteydessä teen fysioterapeuttisen tutkimuksen jossa kartoitan mm. ryhtiin liittyvät asiat, lihastasapainon, liikelaajuudet ja kipukohdat. Tämän jälkeen  suunnittelen asiakkaan kanssa yhdessä fysioterapiajakson kulkua johon sisältyy tapauskohtaisesti  fysikaalisia hoitoja, tarvittaessa pehmytkudos- tai  nivelkäsittelyjä sekä  terapeuttista harjoittelua. Asiakas saa myös useimmiten kotiohjeet.

Tervetuloa fysioterapiaan, suunnitellaan juuri Sinun tilanteeseesi sopiva kuntoutusratkaisu!

AKUPUNKTIO

Akupunktio on satoja vuosia vanha kiinalainen hoitomuoto. Suomeen akupunktio on tullut 1960-luvulla. Vuodesta 2000 akupunktio on kuulunut hoitovalikoimaani joko omana hoitomuotonaan tai osana fysioterapiajaksoa. Opiskelin akupunktiota alan suomalaisen uranuurtajan dosentti Pekka Pöntisen opastuksella vuoden verran ja minulla on näin ollen Valviran laillistama akupunktiokoulutus.

Annan akupunktiohoitoa tuki- ja liikuntaelinvaivoihin kuten niska-, selkä- ja nivelsärkyyn. Yhtä yleisiä hoidettavia vaivoja ovat päänsärky, migreeni ja tulehdukselliset kiputilat.

Akupunktiossa käydään yleensä sarjana kolmesta viiteen kertaa peräkkäin viikon välein. Tämän jälkeen tapauskohtaisesti haetaan asiakkaalle sopiva ylläpitoväli joka vaihtelee muutamasta viikosta jopa kuukausiin. Hoitoaika on noin 45minuuttia josta neulat varsinaisesti ovat puolisen tuntia lihaksissa.

Tervetuloa kokeilemaan kokonaisvaltaista ja rentouttavaa hoitomuotoa!

HIERONTA

Hieronta rentouttaa tehokkaasti lihaksia ja mieltä sekä nopeuttaa elimistön palautumista fyysisestä rasituksesta. Hierontalahjakortti on myös mitä mainioin lahjaidea!

KINESIOTEIPPAUS

Japanilainen kiropraktikko kehitti kinesioteippauksen 1970-luvulla
muotoilemalla teipin pinnan aaltomaisesti. Tämä mahdollisti teipin venyttämisen
ja siihen pohjautuukin kinesioteippauksen idea; kuutta eri tekniikkaa
käyttämällä teippiä venytetään hoidettavaan kohteeseen soveltuvalla tavalla.

Olen kinesioteipannut asiakkaitani koulutuksen jälkeen syksystä 2010 saakka. Olen toiminut myös kinesioteippiä maahantuovan yrityksen edustajana terveysalan messuilla. Lisäksi salibandyliigajoukkueen fysioterapeuttina olen teipannut pelaajia otteluiden alla.

Vastaanotollani käytän kinesioteippausta tuki-ja liikuntaelinvaivojen kuntoutuksen tukena esimerkiksi alaselkä- ja niskahartiavaivoissa. Teipattavat kohteet vaihtelevat urheiluvammoista lihaskireyksiin ja erilaisiin kiputiloihin. Useimmissa vaivoissa teippauksesta on hyötyä, oli kyse sitten kilpaurheilijasta tai kenestä tahansa.

Perinteiseen urheiluteippiin verrattuna kinesioteipin etuja ovat huomattavasti monipuolisemmat käyttöaiheet ja teipin pitkä käyttöaika;oikein asennettuna teippiä voi pitää viikonkin.

LYMFATERAPIA

Mitä lymfaterapia on?

Lymfaterapia on fysioterapian erikoisala, jolla hoidetaan eri syistä syntyneitä turvotuksia ja niiden seurauksia sekä vaivoja tai sairauksia, joiden yhtenä oireena on turvotus.

Lymfaödeema

Lymfaödeema on tila, jossa imusuoniston kuljetuskapasiteetti on laskenut tasolle, joka on riittämätön kudoksiin jääneen kuorman poistamiseksi. Seurauksena on imusuoniston mekaanisesta vajaatoiminnasta johtuva valkuaisainerikas turvotus eli lymfaödeema. Lymfaterapiaa tarvitaan lymfaödeeman eri muotojen hoitamiseen.

Lymfaödeeman syyt voivat olla primäärejä (imusuoniston synnynnäinen kehityshäiriö) tai sekundaareja (imusolmukkeiden poisto ja sädetys, laajat imusuonistoa vahingoittaneet muut operaatiot, traumat tai toistuneet infektiot; yleensä erysipelas l. ruusu).

Lymfaödeema on alueellinen, mutta krooninen ja useimmissa tapauksissa etenevä sairaus, jonka ainoa toimiva hoito on lymfaterapia. Aikainen terapian aloittaminen tuottaa parhaimmat hoitotulokset, mutta myös pitkälle edenneissä tapauksissa (lymfostaattinen elefantiasis) voidaan turvotusta aina vähentää.

Muita lymfaterapian käyttökohteita

  •     Vamman ja/tai leikkauksen jälkeiset turvotukset
  •     pitkälle edennyt laskimovajaatoiminta ja laskimoperäinen säärihaava
  •     lipödeeman eri muodot 
  •     sairaudet johon liittyy tulehdusreaktion aiheuttama turvotus (esim. nivelreuma)
  •     neuraalikudoksen ärsytystilat

Lymfaterapian rakenne

Lymfaterapia on kaksivaiheinen prosessi. Se koostuu manuaalisesti tehtävästä käsittelystä ja kompressioterapiasta. Tuloksellinen terapia edellyttää aina kaikkien osa-alueiden tehokasta toteuttamista.

Terapian ensimmäisen vaiheen tarkoituksena on turvotuksen vähentäminen:

1. Manuaalinen lymfaterapia 3-5 päivänä viikossa

2. Kompressiosidokset välittömästi manuaalisen lymfaterapian jälkeen. Asiakas pitää sidoksia vuorokauden ympäri seuraavaan hoitokertaan asti.

3. Raajan aktiivinen käyttö ja pumppaava, rytminen lihastyö yhdessä kompression kanssa tehostaa imusuoniston toimintaa.

4. Ihonhoito turvotusalueella

Terapian toisen vaiheen tarkoituksena on saavutetun hoitotuloksen säilyttäminen.Lymfaödeemassa asiakkaalle tilataan kompressiohiha tai -sukka.